Omfattande uppdrag åt universitet: migrera 3000 sajter till ny SharePoint-miljö

DevCore hjälpte ett framstående svenskt universitet att migrera, flytta och synkronisera hela sin befintliga SharePoint-miljö och intranät, som består av över 3000 webbplatser, från SharPoint 2013 till SharePoint Subscription Edition.

Microsoft slutar ge support för äldre versioner av SharePoint detta gör det nödvändigt för verksamheter att uppgradera sina system efter ett antal år. Men även för att det inte längre får viktiga säkerhetsuppdateringar och då blir det svårt att skydda sig mot potentiella hot.

DevCore har agerat som projektledare för hela migreringsprojektet och som Microsoft 365-utvecklare ansvarat för uppgraderingarna. Vi har arbetat aktivt med kunden för att genomföra en noggrann förstudie och planering för att säkerställa en smidig och säker migrering.

Arbetet innebar även att bygga om universitetets egenutvecklade verksamhetsledningssystem och olika typer av rapporteringssystem för att fungera i nya versionen. 

Slutresultatet har blivit mer flexibelt framåt och det är ett mycket snabbare och bättre system, framöver ger DevCore löpande support och förvaltning på systemet.

Här kan du läsa mer om migrerings-projektet.

 

Behöver du hjälp?

Vi är utvecklare och specialister.

Kontakta oss

 

System och tekniker:
SharePoint 2013, SharePoint 2016 (mellanlandning i migreringen), SharePoint Subscription Edition, projektledning, ledningssystem, rapportsystem, reporting services, intranät, spfx-webbdelar, WOPI Rest Service.

Relaterade kundcase

Implementering av ny avtalshantering med migrering av befintliga avtal

Vår kund, ett bolag inom välfärdsteknik, behövde hjälp med att implementera ett nytt avtalshanteringssystem, eftersom ett nytt bolag bildats inom deras koncern. DevCore satte upp en ny innehavare i Microsoft 365 för det

Integrationer till externa system för att visa upp rekryteringsannonser och onboarding direkt på intranät

En kund till oss behövde hjälp med att visa upp aktuell information från externa system på sitt intranät. Vårt uppdrag blev att vidareutveckla deras intranät för att integrera mot två nya system. Dels ville de...

DevCore har hjälpt kunder att få sin Microsoft 365-data till Sverige

Det var viktigt för flera kunder att hinna agera innan sista maj 2022, på grund av GDPR samt för de som behövde få sin organisations data sparad mer lokalt. Data det gällde var från Teams, Microsoft 365...

Kontakta oss. Vi hjälper dig.

+46 (0)8 24 40 30 info@devcore.se

Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser