Vad är Concrete5?

Concrete5 är ett av världens bästa CMS baserat på öppen källkod. Byggandet av Concrete5 började så tidigt som 2003 och fortsätter kontinuerligt att förbättras och utvecklas framåt.

Den 24:e augusti 2019 stängdes allt stöd för de gamla versionerna av Concrete5 av och den nyare modernare versionen av concrete5 (version 7 och uppåt) blev den nya standarden.

Det finns mycket studiematerial om Concrete5 om du vill fördjupa dig mer och du kan även få tillgång till mer material om vilka system som ligger bäst till på open source-marknaden genom Water and Stones årliga open source-rapport.

Concrete5 som CMS gör det enkelt för redaktörer att editera material på webbplatser. Concrete5 har även en APP-market, färdiga teman och ett stort community om du vill utöka din version av Concrete5 med exempelvis en webbshop, forum, kalender eller liknande.

Tekniken bakom Concrete5 är PHP med MySQL som databas.

Concrete5 CMS för redaktörer

Concrete5 har en WYSIWYG-editor (what you see is what you get), det vill säga du kan editera och publicera direkt på sidan utan att behöva gå in i bakomliggande system och inte veta hur det kommer se ut när det presenteras för dina kunder.

Du kan också förhandsgranska, spara versioner för kampanjer och byta moduler, flytta runt moduler, skapa länkar och funktioner på ett väldigt smidigt sätt.

Concrete5 och sökmotoroptimering

Du som webbansvarig eller redaktör kan också enkelt sökordsoptimera sidan genom att byta meta-taggar, nyckelord, länkar med mera direkt i systemet utan att behöva vända dig till en utvecklare.

Concrete5 och DevCore

DevCore byggde sin första site i Concrete5 år 2009 och är förmodligen sveriges mest erfarna konsulter inom just Concrete5. Vi har ett stort antal lyckade projekt med nöjda redaktörer och marknadsansvariga bland våra kunder som ni bland annat kan läsa mer om i våra kundcase.

Kontakta oss

”Jag vill att du ska veta att jag tycker samarbetet fungerat mycket bra med er under åren. Vi har alltid fått bra hjälp både i planerade och i akuta situationer. Dina konsulter levererar vad de säger, de tar egna initiativ och kommer med bra förslag på lösningar.”

Omdöme från en kund :)

Senaste kundcase Concrete5

Månadsgivarfunktion med integration mot E-signeringssystem

Devcore har hjälpt en välgörenhetsorganisation med förvaltning och vidareutveckling av deras site (hemsida, webbsida eller webbplats) byggd i Concrete5 CMS. Bland annat skapades...

Webbsida åt forskningsbolag

DevCore har utvecklat en interaktiv hemsida med pressmeddelanden, nyheter, kalender och mycket innehåll varav allt är fullt modifierbart med hjälp av CMS-plattformen Concrete5...

Hemsida åt distributör av hår- och kroppsvårdsprodukter

DevCore har tagit fram en ny hemsida och webbplats i Concrete5 CMS, med hjälp av PHP och JavaScript, tillsammans med en kund verksam inom skönhetsprodukter, för presentation av företaget och dess...

Webbplats åt börsnoterat läkemedelsbolag

DevCore har utvecklat en ny fullt modifierbar website, hemsida, i samarbete med designbolag i CMS-plattformen Concrete5 med integration mot Cision för presentation av nyheter, aktiedata och grafer...

Kontakta oss. Vi hjälper dig.

+46 (0)8 24 40 30 info@devcore.se

Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser