Design & UX

UX står för User Experience det vill säga användarupplevelse, och syftar inom webb framförallt till att skapa en optimerad lösning för att besökare och användare ska hitta det innehåll som de söker, eller att leda dem till det innehåll som du som företag vill att de ska hitta.

Hela "UX-resan” ska kännas så enkel och smidig som möjligt. Viktiga faktorer i användarupplevelsen är förstås att det ska kännas rätt. Webbplatsen eller siten ska inte bara motsvara användarens förväntningar i innehåll utan det ska också vara enkelt för användaren ta sig dit den vill.

För att användarupplevelsen skall bli så bra som möjligt så kan man kan fråga sig följande gällande UX:

  • Hur är det första intrycket (design, disposition, allmän känsla)?
  • Funkar allt som det ska, och går det snabbt och smidigt (teknik/utveckling)?
  • Kommer användaren enkelt dit den eller du vill?

Behöver du hjälp?

Kontakta oss

UX ur ett bolagsperspektiv

Ur ett bolagsperspektiv så handlar det ju förstås också om att du som bolag vill att användaren på ett smidigt och enkelt sätt ska köpa just den där produkten, kanske kontakta er, eller hitta den information som användaren söker utan att behöva kontakta er — allt handlar förstås om vad ni har för mål.

UX enligt DevCore

Vi på DevCore har lång erfarenhet av UX - det har varit en naturlig del i all webb vi levererat de senaste 10 åren. De senaste åren har det också kommit mycket högre upp i fokus hos våra kunder. Numera är fokus inte längre bara på att webben ska fungera bra i alla browsers (webbläsare) utan att det ska fungera responsivt och inte bara om den tekniska lösningen (snabba laddningstider, coola integrationer med mera). Det handlar inte heller längre bara om SEO (sökmotoroptimering) och att få in kunden på sin webbplats. Det handlar nu mycket mer om att ta till vara på varje besökare på bästa sätt och optimera det vi och användaren kan få ut av besöket på webbplatsen.

Vill ni ha en webbplats som optimerar bättre - genom snygg design, grym användarupplevelse med bra teknik bakom - kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er.

"I wanted to let you know how happy we are with the developers at DevCore. They are all great to work with. Not only are they talented developers, they contribute beyond what we ask for by making recommendations and being agile.”

Review from a client :)

Senaste kundcase inom design & UX

Ny webbplats byggd i Umbraco 8 CMS med olika integrationer

DevCore har lanserat en ny webbplats åt kund i Umbraco 8. Siten är en systersite till kundens tidigare webbplats som DevCore också förvaltar. DevCore står för hostingen av båda siterna. Siten byggdes under kort...

Förbättring av digitaliseringen genom att förnya kunds digitala plattformar (CMS, CRM, LMS)

Nu är ett omfattande projekt att förbättra digitaliseringen hos stor bransch-organisation genom att förnya deras digitala plattformar (CMS, CRM, LMS) utfört. Den grundläggande förändringen var ett byte av...

Ny responsiv webbsida byggd med Episerver 11

DevCore har byggt en ny site (webbplats eller hemsida) med fokus på användarvänlighet och ren design. Från idé och koncept till implementation och lansering. Siten är byggd med Episerver...

Re-design av Concrete5-site

En helt ny design för webbplatsen (webbsidan eller hemsidan) med tillagd funktionalitet med en utökad sökfunktion och förbättringar för admin-gränssnitt som kommer att underlätta det dagliga...

Kontakta oss här. Vi hjälper dig.

+46 (0)8 24 40 30 info@devcore.se

Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser