Design & UX

UX står för User Experience det vill säga användarupplevelse, och syftar inom webb framförallt till att skapa en optimerad lösning för att besökare och användare ska hitta det innehåll som de söker, eller att leda dem till det innehåll som du som företag vill att de ska hitta.

Hela "UX-resan” ska kännas så enkel och smidig som möjligt. Viktiga faktorer i användarupplevelsen är förstås att det ska kännas rätt. Webbplatsen eller siten ska inte bara motsvara användarens förväntningar i innehåll utan det ska också vara enkelt för användaren ta sig dit den vill.

För att användarupplevelsen skall bli så bra som möjligt så kan man kan fråga sig följande gällande UX:

  • Hur är det första intrycket (design, disposition, allmän känsla)?
  • Funkar allt som det ska, och går det snabbt och smidigt (teknik/utveckling)?
  • Kommer användaren enkelt dit den eller du vill?

UX ur ett bolagsperspektiv

Ur ett bolagsperspektiv så handlar det ju förstås också om att du som bolag vill att användaren på ett smidigt och enkelt sätt ska köpa just den där produkten, kanske kontakta er, eller hitta den information som användaren söker utan att behöva kontakta er — allt handlar förstås om vad ni har för mål.

 

Behöver du hjälp med webbdesign och UX?

Kontakta oss

"Jag måste berömma DevCore för att konsekvent hålla ett fint resultat. Det finns inget som sticker ut eller är avvikande. Det är genomgående bra siffror och det finns egentligen inget att påpeka.
Eftersom hastighet och UX har blivit viktigare inom SEO gör jag dessa prestanda-rapporter ibland och det är sällan man ser så bra siffror som för denna kunds sajter, kul! 😊"

Omdöme från en kunds SEO-byrå

Hur vi jobbar med UX

Vi på DevCore har lång erfarenhet av UX - det är en naturlig del i all webb vi levererat de senaste 10+ åren. Nu för tiden ligger UX alltid högt i fokus hos oss och våra kunder. Det räcker inte att en webbplats eller site, ska fungera bra i alla browsers (webbläsare) utan det måste även fungera responsivt och snabbt med teknisk struktur och lösning (snabba laddningstider, smidiga integrationer med mera). Det handlar inte bara om SEO (sökmotoroptimering) och att få in kunden till sin webbplats, utan man måste också ta till vara på varje besökare på bästa sätt och optimera det vi och användaren kan få ut av besöket på webbplatsen.

 

Vill du ha en webbplats som optimerar bättre - som är snabbare och har bättre design?

Kontakta oss

 

Senaste kundcase inom design & UX

Nytt intranät i SharePoint

DevCore har byggt en ny intranäts-site, ett nytt intranät, till ett bolag inom försäljning av display-material, i SharePoint Online med designanpassningar för exempelvis global navigering, footer...

Responsiv design samt migrering till SharePoint 2013

DevCore har tagit fram en ny responsiv design till SharePoint 2013 för en kund inom livsmedel. Arbetet inkluderade förutom en design anpassad för datorer och mobilenheter även migrering av data från en tidigare...

Ny webbsida åt välkänt internationellt läkemedelsföretag

DevCore har varit med och tagit fram design för en ny informationssida om en av våra stora folksjukdomar. Sajten vänder sig till personer med information om analys, tips och råd, med mera. DevCore gör ofta denna typ av mindre...

Webbplats åt internationellt bolag i sjöfartsbranschen

Tillsammans med kunden som har över 40 år i branschen för design och tillverkning av inredning till fartyg har vi tagit fram en ny webbplats. Vi har stått för design och uppsättning av hela sajten i Wordpress...

Kontakta oss. Vi hjälper dig.

+46 (0)8 24 40 30 info@devcore.se

Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser