Design & UX

UX står för User Experience det vill säga användarupplevelse, och syftar inom webb framförallt till att skapa en lösning för besökare/användare som är optimerad för att de ska hitta det innehåll som de söker, eller att leda dem till det innehåll som du som företag vill att de ska hitta. Och hela den ”resan” ska kännas så enkel och smidig som möjligt.

För att användarupplevelsen skall bli så bra som möjligt så kan man kan fråga sig följande gällande UX:

  • Hur är det första intrycket (design, disposition, allmän känsla)?
  • Funkar allt som det ska, och går det snabbt och smidigt (teknik/utveckling)?
  • Kommer användaren enkelt dit den eller du vill?

Viktiga faktorer i användarupplevelsen är förstås att det ska kännas rätt. Webbplatsen ska inte bara motsvara användarens förväntningar i innehåll utan det ska också vara enkelt att nå dit användaren vill ta sig.

UX ur ett bolagsperspektiv

Ur ett bolagsperspektiv så handlar det ju förstås också om att du som bolag vill att användaren på ett smidigt och enkelt sätt ska köpa just den där produkten, kanske kontakta er, eller hitta den information som användaren söker utan att behöva kontakta er — allt handlar förstås om vad ni har för mål.

UX enligt DevCore

Vi på DevCore har lång erfarenhet av UX - det har varit en naturlig del i all webb vi levererat de senaste 10 åren. De senaste åren har det också kommit mycket högre upp i fokus hos våra kunder. Numera är fokus inte längre bara på att webben ska fungera bra i alla browsers (webbläsare) utan att det ska fungera responsivt och inte bara om den tekniska lösningen (snabba laddningstider, coola integrationer med mera). Det handlar inte heller längre bara om SEO (sökmotoroptimering) och att få in kunden på sin webbplats. Det handlar nu mycket mer om att ta till vara på varje besökare på bästa sätt och optimera det vi och användaren kan få ut av besöket på webbplatsen.

Vill ni ha en webbplats som optimerar bättre - genom snygg design, grym användarupplevelse med bra teknik bakom - kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er.

"I wanted to let you know how happy we are with the developers at Devcore. Markus, Marcus Å, Marcus B, Kristian, Calle, and recently Per are all great to work with. Not only are they talented developers, they contribute beyond what we ask for by making recommendations and being agile.”

Omdöme från en fantastisk kund. Hör gärna av dig för fler kundreferenser :)

Senaste kundcase inom design & UX

Omfattande projekt att förbättra digitaliseringen hos stor bransch-organisation genom att förnya deras digitala plattformar (CMS, CRM, LMS) utfört

Byte av CRM och gamla utbildningsmodulen byttes mot en ny app vilket resulterade i ett skräddarsytt flöde för...

Ny webbplats byggd i Umbraco 8 CMS

DevCore har lanserat en ny webbplats åt kund i Umbraco 8. Siten är en systersite till kundens tidigare webbplats som DevCore också förvaltar. DevCore står för hostingen av båda siterna. Siten byggdes under kort tid utan att behöva tumma på kvalitén. Detta har inneburit att DevCore skapat en ny kvalitetsprodukt att erbjuda till exempelvis mindre företag, som gärna vill ha en bra kvalitativ sajt men som eventuellt inte har kapital för en större och mer avancerad webbsida. I projektet ingick UX design, implementation, deploy, uppsättning, uppläggning av källkoden i källkodshanterare (git versionshanteringsprogram) och uppsättning av byggpaket för deployer till Octopus Deploy (för att automatisera de mest komplicerade delarna av DevOps). Hemsidan sattes upp i Devcores proxy med SSL. Projektet lyckades och tog mindre tid än de estimerade och uppskattade timmarna. Vi kan alltså även erbjuda kvalitetssiter i mindre format, på mindre tid, till kunder som kräver det ibland.

EPiServer-site med responsiv design

DevCore har tillsammans med en annan partner migrerat en stor EPiServer CMS 5-site till CMS 6 för kund inom hygien- och pappersbranchen. I samband med migreringen så implementerades en helt ny design, som även är responsiv. Siten har också en unik funktion för att hantera flera olika startsidor, samt olika färgtema för olika affärsområden. För sökfunktionalitet har Findwise lösningar implementerats.

Redovisningsapplikation i ASP.NET MVC

Devcore har utvecklat en webbaserad redovisningsapplikation för bl.a. balans- och resultaträkning åt ett företags 20-tal portföljbolag. Tidigare hanterades denna redovisning i diverse Excel dokument. Lösningen blev att ersätta detta med en centraliserad webbapplikation med ASP.NET MVC och Microsoft SQL Server med en grafisk design och beteende som påminde om Excel för att ge användarna en mjuk övergång till det nya gränssnittet, samtidigt som datan nu kunde utnyttjas till bl.a. rapporter genom Microsoft SQL Reporting Services.

Kontakta oss här. Vi hjälper dig.

+46 (0)8 24 40 30 info@devcore.se

Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser