vägg på devcore med olika diplom för välgörenhet med mönstrad tapet

Välgörenhet är en självklarhet

Varje år skänker DevCore en stor summa pengar till välgörenhet, vi väljer att skänka till organisationer som vi tycker utför ett viktigt arbete och som ligger oss varmt om hjärtat.

Vi har även genomfört kampanjer såsom tävlingar och omröstningar, för att hitta välgörenhetsorganisationer att skänka bidrag till. Utöver större klumpsummor skänker vi även mindre summor sporadiskt till organisationer som väcker ett intresse hos oss.

Några av de insatser vi utfört är bidrag till Ukraina, varit aktiva i Mustaschkampen under många år, volontärarbete i skärgården, givit julgåvor till organisationer som Barncancerfonden, WWF och BRIS med flera, nedan kan du ta reda på mer.

Vi vill hjälpa till att bidra till att göra världen till en bättre plats, så om du sitter på en bra idé eller ett gott samarbete för att hjälpa till att stötta någonstans, hör gärna av dig till oss.

DevCore blir långsiktiga partners med Barncancerfonden 2024

Barn och cancer hör inte ihop! Därför stödjer och samarbetar nu DevCore med Barncancerfonden, som långsiktiga partners sedan mars 2024.

Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade barn och deras familjer får den vård och det stöd de behöver. Det är vi självklart med och bidrar till.

Varje dag drabbas ett barn av cancer. Men det finns hopp – 85 procent av barnen överlever. Vi är med och stödjer Barncancerfondens arbete, för att ännu fler barn ska överleva, och kunna få leva ett gott och långt liv.

Vi är stolta över att vara med i kampen mot barncancer!

Några av våra fina medarbetare i Mustaschkampen 2023

I 2023 års mustaschkamp skickade vi iväg 12 000 kronor till Prostatacancerförbundet 💙🙏

Det var över tjugo kollegor som odlade både lös- och riktiga mustascher under november för att uppmärksamma kampen mot Sveriges vanligaste cancersjukdom.

Gemenskap

I oktober gav DevCore tiotusen kronor till Neuro

Återigen valde vi att skicka ett bidrag till Neuroförbundet, för deras fantastiska arbete, denna gång blev det ett bidrag på tiotusen kronor.

Om Neuro:
Neuroförbundet hjälper människor i Sverige som lever med neurologiska diagnoser eller symtom samt deras familj och anhöriga. De ger information, stöd och framtidstro. Deras mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska ha samma möjligheter och rättigheter som alla andra. Utgångspunkten är att alla har rätt till ett värdigt liv.

Löpande bidrag till Sjöräddningssällskapet

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som räddar liv till sjöss. Alla räddningsbåtar har frivillig besättning som är beredd att ställa upp dygnet runt, året om. De är med i cirka 90 procent av all sjöräddning i Sverige, utan bidrag från staten. Hela verksamheten bygger på gåvor, medlemskap och ideella insatser.

Därför har vi valt att ge löpande bidrag till Sjöräddningssällskapet.

Neuro vann 10 000 i påskpeng

Vi utförde en omröstning där vi bad folk att rösta på sin favoritorganisation inom välgörenhet. Omröstningen startade några dagar innan påsk och avslutades sedan efter påskledigheten.

Organisationen Neuro blev vinnare i omröstningen, vilket resulterade i att DevCore skickade över tiotusen kronor till Neuro i påskpeng.

Neuro gör ett viktigt arbete för alla som drabbats av en neurologisk diagnos (såsom ALS, MS, stroke, parkinson eller polyneuropati). Neuro stöder och ger framtidstro till drabbade, får in bidrag till livsviktig forskning och påverkar genom kunskapsspridning.

Bidrag till barnen i Ukraina

Under 2022 samlade vi med våra kära medarbetare ihop 38 500 kronor till UNICEF för ändamål till barnen i krigsdrabbade Ukraina. I mars månad hade Akelius Foundation en kampanj då de dubblade alla inkommande bidrag. Slutsumman till UNICEF hamnade då på 77 000 kronor.

 

Värme till Ukraina med KFUM

En julklapp 2022 blev att skicka 10 000 kronor och värme till Ukraina med hjälp av KFUM Sveriges fina julkampanj.

KFUM hjälper unga att utvecklas och må bra med en helhetssyn, genom fysisk aktivitet och ökad kunskap i livet. De har mötesplatser i hela Sverige och är en del av den globala YMCA-rörelsen.

Mustaschkampen

Vi har varit aktiva i Mustaschkampen och skänkt bidrag till Prostatacancerförbundet under många år.

Under 2022 skänkte vi återigen en summa, denna gång blev det 10 000 kronor. Vi uppmärksammade Mustaschkampen hela månaden på kontoret, med bilder, pepp och fika, och vi fick även njuta av att se flera medarbetare odla fina mustascher.

Volontärarbete i skärgården

DevCore var med en heldag på Gällnö i skärgården och röjde vass, med lie och vass-kratta, tillsammans med Skärgårdsstiftelsen samt Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund. Det var vår partner Salesforce som tagit initiativ till volontäreventet och bjudit in oss till denna fina dag.

Vassröjning främjar bland annat gäddans fortplantning, kornas betande och gynnar både fågelliv och fjärilar.

Femtiotusen kronor till Prostatacancerförbundet

2021 gjorde vi en kampanj på LinkedIn, under Movember och Mustaschkampen, där vi bad människor att dela bild på sin mustasch. Detta resulterade i att vi gav 50 000 kronor till Prostatacancerförbundet.

Julgåva på hundratusen kronor

År 2019 bidrog vi med bidrag till flera välgörenhetsorganisationer och den totala julgåvan landade på 100 000 kronor.

Här är organisationerna som fick hundratusen i Julgåva 2019

Vinnarna som fick hundratusen att dela på

År 2018 gav vi 100 000 i julgåva. Julklapssvinnaren fick 50 000 kr och ytterligare fem välgörenhetsorganisationer fick dela på 50 000 kr.

Vinnarna av hundratusen i julgåva 2018

”Vi är sedan länge kunder hos DevCore som hjälper oss med programmering. I DevCore har vi hittat en stabil och seriös leverantör som med stort engagemang stödjer oss både löpande och vid olika typer av arbetstoppar. Vi är mycket nöjda.”

Omdöme från en kund :)

Hundratusen till Världsnaturfonden

2017 fick Världsnaturfonden WWF 100 000 kronor i bidrag från oss efter en omröstning vi skapade där våra kunder, partners och vänner fick rösta fram deras favorit av välgörenhetsorganisationer med 90-konto.

Fyrahundratusen i julgåva till välgörenhet

DevCore gav 400 000 kr till elefanter i Afrika, behövande, sjuka, hemlösa i Stockholm och barn med problem hemma.

DevCore Julkort 2015

DevCore har under åren stöttat dessa organisationer

Världsnaturfonden WWF, Röda Korset, CancerRehabFonden, Nattvandrarna, RAV (Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade), Stadsmissionen, Barncancerfonden, Neuro, Operation Smile, Hand in Hand, Prostatacancerförbundet, Barndiabetesfonden, Skärgårdsstiftelsen, Sjöräddningssällskapet och Läkare Utan Gränser.

Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser