Ny design och förbättrad UX för vattenteknikbolag med Optimizely CMS

Modernisering av startsida för vattenteknikbolag med tight deadline

Vi på DevCore har nyligen genomfört ett snabbt och framgångsrikt webbprojekt för ett vattenteknikbolag med närmare 20 000 anställda. Projektet handlade om att uppdatera deras åtta år gamla startsida inför den kommande bolagsstämman, vilket krävde både snabbhet och precision.

Snabb leverans och sömlös design med agilt arbetssätt

Arbetet innebar att uppdatera designen medan arbetet med den övriga hemsidan pågick. Teamet arbetade agilt och under den månad som projektet pågick var de extra flexibla med releaser och testning. Detta möjliggjorde en högre hastighet i leveranserna. Teamet fick stöd från ett Quality Assurance (QA)-team, Scrum Master, Product Owner och Content Manager.

En utmaning var att säkerställa att den nya designen fungerade sömlöst på alla enheter och webbläsare. Detta löstes genom omfattande testning och justeringar, vilket resulterade i en enhetlig upplevelse oavsett plattform.

Tekniska rådgivare och frontend-experter i projektet

Av de sex utvecklarna i projektet var två från DevCore, varav en nyligen togs in för att stärka teamet. DevCore hade en betydande roll i att hantera överlämningen av design från designbyrån och bygga den nya designen.

Utöver vårt ansvar för det kritiska frontend-arbetet som krävdes för att förverkliga designen till en färdig hemsida, bidrog vi även med teknisk rådgivning och att implementera den nya navigationsmenyn, en betydande förbättring i användarupplevelse genom enklare och snabbare åtkomst till viktiga delar av webbplatsen.

Tekniska lösningar

Teamet använde Optimizely som CMS, baserat på .NET Core och utvecklat i C#. På frontend-sidan användes JavaScript och SCSS, och teamet implementerade modernare tekniker för att förbättra prestanda och användarupplevelse.

 

Specifika tekniska detaljer

 • CMS: Optimizely (baserat på .NET Core)

 • Programmeringsspråk: C#, JavaScript

 • Stilmallar: SCSS

 • Designverktyg: Figma

 • Versionhantering: Git

 • CI/CD: TeamCity och Octopus

   

Resultat

Startsidan lanserades i tid till bolagsstämman och mottogs mycket positivt av deltagarna. Den nya designen uppskattades särskilt av de anställda, som tyckte att den var modern och luftig med förbättrad menynavigering och informationsorganisering. Tack vare DevCores insats har förtroendet för teamet ökat, vilket bådar gott för framtida projekt.

Citat från kundens anställda

 • "Great work and congratulations to all!"
 • …the quality of the site is outstanding!
 • Amazing work the site looks fantastic.

Utlåtande från produktägare

Investeringsdagen var en viktig milstolpe i ett bredare projekt för att konsolidera webbapplikationer för bolaget. Teamet levererade ett nytt användargränssnitt på kort tid och visade vår förmåga att nå våra mål och skapa hög effekt inom företaget. Med positiv feedback från ledningen ser vi fram emot fler framgångar under året.

 

 

Söker din verksamhet hjälp med webbutveckling och en pålitlig webbpartner och webbyrå i Stockholm? 

Vi har stor kunskap och lång erfarenhet inom alla typer av webbprojekt.

Kontakta oss idag!

👉 Kontakta oss!
👉 Mejla info@devcore.se 
👉 Följ oss på LinkedIn!

Relaterade kundcase

Omfattande uppdrag åt universitet: migrera 3000 sajter till ny SharePoint-miljö

Microsoft slutar ge support för äldre versioner av SharePoint detta gör det nödvändigt för verksamheter att uppgradera sina system efter ett antal år. DevCore hjälpte ett framstående svenskt universitet att migrera hela sin befintliga SharePoint-miljö och intranät, som består av...

DevCore utför uppgraderingar för flera företags äldre CMS och webbplatser till Optimizely CMS 12

DevCore hjälper nu flera kunder att uppgradera sina äldre Episerver och Optimizely CMS och webbplatser till Optimizely CMS 12. Det gäller både mindre webbar och större mer komplexa webbplatser, vi bygger även om delar som använder utgången äldre teknik, som inte är kompatibel med...

Ny mediabank DAM till kund integration med bland annat Episerver DXP

Ny mediabank lanserad som ersatte kundens gamla mediabank som hostades av QBank - Digital Asset Management. Byte av DAM (Digital Assets Manager) leverantör skedde till Digizuite ApS där alla...

Kontakta oss. Vi hjälper dig.

+46 (0)8 24 40 30 info@devcore.se

Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser