Hjälp med SharePoint-migrering? Ett kvitto på att DevCore hjälper organisationer oavsett storlek

Ett uppdrag där vi överfört över 3000 sajter från SharePoint 2013 till SharePoint Subscription Edition, åt ett stort svenskt universitet, avslutades precis. Äldre versioner av system slutar att stödjas efter en tid, och nu var det dags då Microsoft slutar att stödja äldre versioner av SharePoint-plattformen, vilket gör det nödvändigt för organisationer att uppgradera sina system.

Ett framstående svenskt universitet med internationellt erkännande inom forskning och utbildning, behövde hjälp med att migrera hela sin befintliga SharePoint-miljö och intranät, som består av över 3000 webbplatser, från SharePoint 2013 till SharePoint Subscription Edition.

Arbetet innebar även att bygga om universitetets egenutvecklade verksamhetsledningssystem och olika typer av rapporteringssystem för att fungera i nya versionen.

Det fanns inget annat val än att uppgradera det tidigare systemet eftersom det inte längre skulle få säkerhetsuppdateringar. Att installera så kallade säkerhetspatchar så snart de blir tillgängliga är viktigt eftersom det minskar risken för att angripare utnyttjar kända sårbarheter. Att hålla programvaran och systemen uppdaterade med de senaste patcharna är en grundläggande säkerhetsåtgärd för att skydda sig mot potentiella hot.

Detta har varit ett stort och betydande SharePoint-projekt som bevisar att DevCore besitter den erfarenhet, expertis och kunskap som krävs för att hjälpa företag oavsett storlek. Ingen organisation är för stor för oss.

DevCore har agerat som projektledare över hela migreringsprojektet och som Microsoft 365-utvecklare ansvarat för uppgraderingarna. Vi har arbetat aktivt med kunden för att genomföra en noggrann förstudie och planering för att säkerställa en smidig och säker migrering. Läs mer om caset här.

Kundens nya SharePoint-miljö har nu ett modernare gränssnitt och en förbättrad användarupplevelse. Dessutom är den säkrare och snabbare. DevCores Microsoft 365-konsulter har utfört arbetet smidigt och det finns planer på att framöver få hjälp med att även migrera över flera Episerver-sajter till SharePoint Subscription Edition.

DevCore är specialister på SharePoint som utvecklare och administratörer sedan 2005. Vi migrerar, synkroniserar och flyttar Microsoft SharePoint, Office 365, intranät och Teams för alla typer av organisationer och bolag, dessutom förvaltar vi systemen och ger löpande support.

 

Behöver du hjälp med SharePoint?

Söker du SharePoint-specialister som kan hjälpa just din organisation?

Kontakta oss

 

Fler nyheter & tips

Salesforce-utvecklare och projektledare till ledande svenskt fastighetsbolag

I ett nytt uppdrag ger DevCore konsulttjänster inom Salesforce CRM, som utvecklare, systemarkitekt samt projektledare med löpande administration och support. Åt kund inom fastighetsbranschen, som är i behov av vidare affärsutveckling.

Läs mer

DevCore hjälper universitet att strukturera Teams och SharePoint

Ett nytt uppdrag har kommit in där DevCore hjälper ett svenskt universitet med att anpassa och bättre strukturera sitt arbete med Teams och SharePoint. Främst för att organisera sina utbildningar och kurser.

Läs mer

Fler företag använder appar för Avvikelsehantering och Regelefterlevnad

Senaste tiden har vi sett ett uppsving av köp och användande av både avvikelsesystem och attestfunktion. Fler verksamheter börjar se nyttan med digitalisering, att minimera manuella fel, frigöra resurser och framtidssäkra sin verksamhet.

Läs mer

Kontakta oss. Vi hjälper dig.

+46 (0)8 24 40 30 info@devcore.se

Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser