episerver optimizely version 12 uppgradering

Dags att uppgradera er webbplats i Optimizely (Episerver) då äldre teknik slutar stödjas

Använder ditt bolag Episerver eller Optimizely CMS för er webbsida? Visste du att det strax är bäst att uppgradera ditt företags webbplats om du vill att den skall fungera optimalt?

Det är dags att uppgradera sin webb till Optimizely version 12, om ni inte redan har gjort det, för att optimera webbplatsens prestanda och inte förvärra användarupplevelsen. Saken är den att Optimizely med sin CMS-version 12 nu går in i nästa generation webbteknik nämligen - ASP.NET Core!

 

Bättre kundupplevelse och mer användarvänligt

ASP.NET Core har optimerats för att hantera stora mängder data och trafik på ett mer effektivt sätt. Uppgraderingen hjälper ditt företag att förbättra webbplatsens prestanda. Mycket bättre grafisk gränssnitt för redaktörer och nytt admingränssnitt samt en rad förbättringar för backend och utvecklare. Med Optimizely CMS 12 optimeras webbplatsers prestanda bland annat med markant förbättrade laddningstider av sidor med bättre användarupplevelse samt kundupplevelse som följd.

 

Plattformsoberoende, behöver inte hostas i Windows-miljöer

Numera krävs det inte heller att man hostar sin webbplats i Windows-miljöer, med tidigare versioner krävdes det dock eftersom tidigare versioner av Optimizely CMS var byggda på tekniken ASP.NET Web Forms och ASP.NET MVC, som i sin tur krävde att webbplatsen hostades på en Windows-server för att fungera korrekt. Med den nya versionen, som är byggd på ASP.NET Core, är det inte längre nödvändigt att hosta webbplatsen i Windows-miljöer eftersom ASP.NET Core är plattformsoberoende och kan köras på flera olika plattformar.

 

Vill du ha en snabbare, bättre och mer användarvänlig webbplats?

Uppgradera till Optimizely CMS 12 redan nu!

Vi uppgraderar:
  • Både mindre, större och mer omfattande eller komplexa webbplatser.
  • Webbsidor i äldre och nyare versioner.
  • Vi kan bygga om de delar där tekniken ej stöds längre.

Allting i samråd med dig och din verksamhets behov förstås.

På DevCore är vi nu i full gång med att hjälpa företag med att uppgradera sina webbsidor från äldre versioner av Episerver och Optimizely till senaste versionen - Optimizely CMS 12. För att optimera och förbättra deras webbplatser men även för att den äldre tekniken kommer att sluta stödjas framåt.

Mer kring Optimizely CMS version 12:

CMS 12 innebär den största "under huven"-uppgraderingen till Optimizely sedan CMS 7 (som släpptes 2012).

När CMS 7 släpptes övergav man den föråldrade webbtekniken ASP.NET Web Forms och gick över till ASP.NET MVC

Med introduktionen av CMS 12 går Optimizely nu in i nästa generation webbteknik - ASP.NET Core!

En stor fördel med Core är prestandaförbättringen där man ser en markant förbättring av laddningstider av sidor på sin webbplats. 

Det krävs inte att man hostar sin webbplats i Windows-miljöer.

Det kommer inte att släppas fler uppgraderingar till äldre versioner. Den gamla tekniken (.Net framework) kommer sluta stödjas snart.

 

Behöver du hjälp med Episerver och Optimizely CMS?

Vi är partner sedan 2014 och svarar gärna på dina frågor.


Kontakta oss

Fler nyheter & tips

Salesforce-utvecklare och projektledare till ledande svenskt fastighetsbolag

Efter att ett ökat behov av affärsutveckling uppstått inom kundens verksamhet, ger DevCore konsulttjänster inom Salesforce CRM, som utvecklare, systemarkitekt samt projektledare med löpande administration och support.

Läs mer

DevCore hjälper universitet att strukturera Teams och SharePoint

Ett nytt uppdrag har kommit in där DevCore hjälper ett svenskt universitet med att anpassa och bättre strukturera sitt arbete med Teams och SharePoint. Främst för att organisera sina utbildningar och kurser.

Läs mer

Fler företag använder appar för Avvikelsehantering och Regelefterlevnad

Senaste tiden har vi sett ett uppsving av köp och användande av både avvikelsesystem och attestfunktion. Fler verksamheter börjar se nyttan med digitalisering, att minimera manuella fel, frigöra resurser och framtidssäkra sin verksamhet.

Läs mer

Kontakta oss. Vi hjälper dig.

+46 (0)8 24 40 30 info@devcore.se

Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser