Nytt sommarprojekt: Återläsa gamla backuper åt datorspelsbolag

Uppdraget innebär att hjälpa datorspelsutvecklaren att återläsa data från äldre backup-band och få tillgång till de säkerhetskopierade filerna samt kunna föra över dem till molnet.

DevCore har tagit på sig ett lite annorlunda och roligt projekt i sommar, där vi hjälper ett svenskt bolag i datorspelsbranschen med backupåterläsning av filer på LTO-bandenheter.

Efter att allt var på plats gällande hårdvara och mjukvara, återställdes de säkerhetskopierade filerna offline för att utesluta säkerhetsrisker, utan kontakt med andra datorer eller servrar och sparas sedan på extern disk.

Efter att all data säkert flyttats till extern hårddisk kan filerna sedan exempelvis sparas (krypterade) i en molnlösning, för att ha tillgång till innehållet framåt.

 

Behöver ditt bolag hjälp med backup och it-säkerhet?

Vi är specialister på nätverk, hosting och backup.

Kontakta oss

Fler nyheter & tips

Två nya kollegor inom webb och nätverk - Välkomna Oscar och Yuki!

Webbutveckling och webbproduktion arbetar vi flitigt med på DevCore och för att allt skall flyta på och fungera jobbar vi förstås även med både drift och säkerhet. Det är inom dessa områden som våra nya kollegor kommer att stötta upp.

Läs mer

Förvaltning av SharePoint On Premise åt energibolag

Nytt avtal har signerats med ett svenskt energibolag gällande administration, förvaltning och vidareutveckling av SharePoint on Premise.

Läs mer

Support och utveckling av Salesforce och Pardot åt skönhetsklinik

Nytt Salesforce-avtal signerat med en svensk plastik- och skönhetsklinik för förvaltning, support och vidareutveckling av bolagets Salesforce CRM och Marketing Automation-verktyg Pardot.

Läs mer

Kontakta oss. Vi hjälper dig.

+46 (0)8 24 40 30 info@devcore.se

Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser